CBD Olie 4 tips om voedingsstoffen in uw voedsel op te voeren + een anti-verouderingssoeprecept

CBD Olie 4 tips om voedingsstoffen in uw voedsel op te voeren + een anti-verouderingssoeprecept

november 6, 2019 0 Door admin

CBD Olie

CBD Olie

Onze redacteuren hebben de producten op deze pagina onafhankelijk gekozen. Als u iets koopt dat in dit artikel wordt vermeld, kunnen we

een kleine commissie

.

Mijn hoop is dat je alle hulpmiddelen die je nodig hebt om je eigen gezonde maaltijden te bereiden met een handomdraai verwerft. Om dat te doen, is het echter belangrijk om bewust te zijn van bepaalde kookprincipes die de voedingsdichtheid van uw voedsel. De methoden die u gebruikt, zijn belangrijk – wat betekent dat u het ingrediënten van de hoogste kwaliteit in een maaltijd van slechte kwaliteit als u geen bewuste kok bent.

Hier zijn vier tips over hoe u een bewuste kok kunt worden, zodat u het gehalte aan voedingsstoffen in uw voedsel kunt verhogen:

1. Kook met de juiste vetten.

Bepaalde soorten zaadolie is beter te gebruiken voor motregenen dan voor koken, inclusief sesam, vlas en hennepolie ; en hetzelfde geldt voor notenolie van amandelen, walnoten en macadamia’s. Deze meervoudig onverzadigde vetten oxideren bij blootstelling aan hitte en veranderen in schadelijke verbindingen, maar wanneer ze worden gebruikt om voedsel na het koken te kruiden, kunnen ze veel nuttige voedingsstoffen en gezonde vetten bieden, samen met tonnen smaak. Extra -vergine olijfolie valt ook in deze categorie.

Dus, wat moet je gebruiken om te koken? Avocado-olie, kokosolie en ghee zijn het beste voor koken op hoog vuur vanwege hun stabiele verzadigde vetten, wat betekent dat ze een hoger rookpunt hebben. En merk op dat als je vetten hun rookpunt bereiken tijdens het koken, er nuttige voedingsstoffen en fytochemicaliën verloren gaan, er schadelijke verbindingen worden aangemaakt en je voedsel een onaangename verbrande smaak krijgt.

2. Lager en langzamer is beter.

Kookmethoden op hoge temperatuur kunnen kankerverwekkende bijproducten produceren en van een stuk vlees van hoge kwaliteit een ongezonde maaltijd maken. Wanneer vetten of eiwitten worden blootgesteld aan hoge hitte, vindt een chemische reactie plaats die resulteert in verbindingen die geavanceerde glycatie-eindproducten of AGE’s worden genoemd. De naam is geen toeval, gezien het feit dat deze schadelijke toxines de verouderingsproces door oxidatieve stress te verhogen en ontsteking in het lichaam. De toevoeging van suiker maakt deze reactie nog erger (dus vermijd die suikerachtige BBQ-sauzen!).

Wijzig uw kookmethoden om uw blootstelling aan deze giftige stoffen te verminderen. Concentreer u op langzaam koken op lage temperatuur voor vlees – zoals bakken, pocheren en stoven – evenals methoden die vocht omarmen, zoals koken in een slowcooker. Het gebruik van een zure marinade voorafgaand aan het koken (denk aan azijn of citroensap) kan ook de negatieve effecten van kookproteïnen bij hoge temperaturen tegengaan. Wees ook voorzichtig met je groenten – ze marineren met iets suikerigs en koken op hoog vuur zal ook LEEFTIJD produceren.

3. Geniet voor een betere spijsvertering.

Noten, zaden, granen en peulvruchten zijn allemaal gezond, geheel voedsel, maar ze kunnen gemakkelijker verteerbaar worden gemaakt door ze voorafgaand aan het koken te weken. Dat komt omdat ze inweken water bootst het kiemproces na, helpt bepaalde voedingsstoffenremmers zoals fytinezuur te deactiveren, geeft grotere hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen vrij en activeert enzymen die uw lichaam helpen bij het verteren ervan. De weektijden variëren per ingrediënt, maar zijn gemakkelijk online te vinden.

Wanneer groenten worden ondergedompeld in water en gekookt, bepaalde voedingsstoffen, zoals B-vitamines en vitamine C, uitlogen in het water. Als je dat water gooit, gooi je de voedingsstoffen weg. Blancheren , of groenten snel onderdompelen in kokend water en ze vervolgens in een ijsbad te dompelen, kan ook wat voedingsstoffenverlies veroorzaken, hoewel de effecten minder lang duren dan koken. Het is beter om in plaats daarvan groenten te stomen, sauteren of te braden. Deze praktijken behouden meer voedingsstoffen, plus ze bevatten vet dat uw lichaam zal helpen bepaalde voedingsstoffen op te nemen. Het maken van soepen of stoofschotels is ook een goede optie omdat je de voedselrijke vloeistof consumeert waarin de groenten koken.

Dat gezegd hebbende, hieronder is een soeprecept dat je snel kunt opkloppen met een voedzame en vulling. Bovendien is het ongelooflijk lekker!

Aspergesoep tegen veroudering

Serveert 4

Deze soep maakt een uitstekende maaltijd op zichzelf, dankzij gezonde vetten uit kokosmelk, eiwitten uit genezing collageenpoeder en fytonutriënten van asperges, prei, en knoflook. Die voordelen maken het ook een geweldige manier om het verouderingsproces te bestrijden en een veerkrachtig lichaam te ondersteunen. Het is romig en vullend met precies de juiste hoeveelheid kruiden van verse gember en gerookte paprika, hoewel u desgewenst minder van deze ingrediënten kunt gebruiken.

  • 2 trossen asperges
  • ¼ kopje pepitas
  • 3 eetlepels plus 1 theelepel avocado-olie
  • 1 middelgrote witte ui, fijngesneden
  • 2 eetlepels geraspte geschilde verse gember
  • 3½ grote prei, fijngehakt
  • 3 eetlepels kokosnootaminos
  • 4 koppen (32 ounces) groentebouillon
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel zeezout
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 1 kop volle, ongezoete kokosmelk
  • 4 bolletjes (ongeveer ¼ kopje) collageenpoeder (optioneel, niet veganistisch)
  • Vers gemalen zwarte peper

  1. Snijd 4 van de asperges in drieën en leg ze ter garnering. Hak de resterende speren grof.
  2. Verhit een middelgrote sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de pepitas toe en roer continu en schud tot de zaden geurig en geroosterd zijn, ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur en zet opzij.
  3. Verhit de 3 eetlepels avocado-olie in een grote pan op middelhoog vuur tot het glinstert. Voeg de ui toe en bak 5 minuten. Voeg de gember, prei en kokos aminos toe; goed roeren; en laat 5 minuten koken. Voeg de gehakte asperges, bouillon, paprika, knoflookpoeder en zout toe en breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de citroenschil en kokosmelk toe.
  4. Haal de soep van het vuur en laat enkele minuten afkoelen. Giet in een blender, voeg het collageenpoeder toe (indien gebruikt) en mix tot een glad mengsel.
  5. Verhit de resterende 1 theelepel avocado-olie in een kleine sauteerpan op middelhoog tot glinsterend. Voeg de gereserveerde asperges toe en bak deze licht gaar, ongeveer 3 minuten.
  6. Verdeel de soep over vier kommen en leg 3 stuks gebakken asperges in het midden van elke kom. Bestrooi met de geroosterde pepitas en versgemalen peper.
Uittreksel uit Eten: wat moet ik in hemelsnaam koken? Copyright © 2019 door Mark Hyman, MD Gebruikt met toestemming van Little, Brown and Company, New York. Alle rechten voorbehouden.

https://www.mindbodygreen.com/articles/tips-to-increase-nutrients-in-your-food

Koop nu CBD Olie van de beste kwaliteit bij MHBioShop.com

Achetez maintenance van de CBD van de meilleure qualité chez HuileCBD.be


Lees meer