CBD Olie Gebakken rode linzen Falafel van Jeanine Donofrio

CBD Olie Gebakken rode linzen Falafel van Jeanine Donofrio

mei 19, 2019 0 Door admin

CBD Olie

CBD Olie

Ik heb altijd een ‘alledaagse’ benadering van koken aangenomen. Ik ben een thuiskok, geen chef-kok, en ik betwijfel of ik gastronomische gerechten zou kunnen trekken als ik dat wilde. Zelfs als ik uit eten ga, trek ik naar voedsel dat eenvoudig en vullend is; mooie (en kieskeurige) voorbereidingen zijn nooit voor mij.

Dit wil niet zeggen dat ik me niet laat meeslepen door opzichtige maaltijden of ambitieuze keukenexperimenten. Dit was meer het geval toen ik begon met bloggen dan het nu is. Soms lees ik oudere recepten van de blog of kijk ik naar recepten uit mijn eerste twee boeken, en ik verwonder me over het feit dat ik de tijd en het geduld had voor zoveel stappen en ingrediënten als ik had gevraagd.

Soms is meer meer – een beetje extra kooktijd of dat een speciale specerij of specerij echt een groot verschil kan maken in een gerecht. Maar in de loop van jaren en decennia een kookproces voor thuis houden, betekent dat je het proces voortdurend aanpast aan de realiteit van je leven. Vooral dit jaar heeft me laten zien dat minder meer kan zijn; met de DI heb ik niet de tijd of het geduld gehad voor recepten die ambitieus zijn. En ik ben minder dan ooit geïnteresseerd in recepten met een hoog risico voor een beloning. Proberen en falen bij recepten is een geweldig leerproces, maar op dit moment heb ik recepten nodig om te werken, alleen al omdat ik geen tijd heb om ze te maken.

Dit alles betekent dat ik dit jaar heb gefocust op recepten die we ‘onfeilbaar’ zouden kunnen noemen. Ik heb dat woord nooit als receptdescriptor gezien; het klinkt zo definitief, en koken is geen perfecte wetenschap. Maar je begrijpt wat ik bedoel. Ik heb me gewend tot enkele van mijn favoriete, ouderwetse kookboeken (alles van Laurel’s Kitchen en de Moosewood-boeken), en ik heb er weer van genoten om via Power Plates opnieuw te koken, waarbij ik me concentreerde op de gerechten waarvan ik weet dat ze het gemakkelijkst samenkomen.

CBD Olie

Het is een perfecte tijd voor mij om een ​​exemplaar te bemachtigen van het prachtige nieuwe kookboek van mijn vriendin Jeanine, Love and Lemons Every Day . Het is een uitbreiding op de populaire blog van Jeanine, Love and Lemons , en haar eerste kookboek, die beide geliefd zijn vanwege hun eenvoudige, heldere, gezonde recepten. Jeanine heeft een manier om eten te creëren dat klassiek (en stijlvol!) Aanvoelt met korte lijsten met ingrediënten en een vrolijke, gastvrije benadering. Ik kan altijd bij haar werk terecht voor een lichte, plantaardig aangedreven pastaschotel, een sterrensalade of een publiekelijk plezierig aperitief.

Liefde en citroenen Elke dag is precies zoals het klinkt: een verzameling recepten waarop Jeanine zich in haar eigen leven baseert, dag in dag uit. Wat ik het meest waardeer aan dit boek is niet alleen de nadruk op eenvoud, maar ook op de tovenarij van Jeanine met groenten. Het boek richt zich op het vinden van manieren om creatief groenten te gebruiken: butternut queso, broccoli rijst, zoete aardappel glazuur. Soms lijkt het gebruik van groenten als basis voor alles (pasta, rijst, saus, enz.) Een poging om de calorieën laag te houden. In het geval van dit boek, en het werk van Jeanine in het algemeen, voelt deze handigheid aan als een oprechte, enthousiaste viering van verse producten. En Jeanine geeft heel wat tips over het hergebruik van groenteschroot en het vermijden van voedselverspilling.

Terwijl ik door de pagina’s van het boek bladerde, waren er zoveel recepten die ik wilde proberen, van Beet Muhammara Dip tot Broccoli Rice Burritos, Zucchini Verde Enchiladas tot Vegan Date Brownies. Het boek is niet 100% veganistisch, maar het is in de buurt en bijna alle vegetarische recepten kunnen eenvoudig worden aangepast om veganistisch te zijn.

CBD Olie

Uiteindelijk heb ik de rode linzen falafel van Jeanine geregeld. Deel van dit was pure nieuwsgierigheid naar de techniek: Jeanine geeft linzen een nacht doorweek in plaats van ze te koken en voegt ze vervolgens toe aan de keukenmachine (samen met kruiden en hennepzaden). Ik had nooit gedacht dit te proberen, maar het werkt perfect.

Ik hield ook van het idee om deze falafel te maken omdat ik wist dat ze gemakkelijk te chargeren en te bevriezen waren. En zij zijn. Ik heb ze vorige week laat opgeklopt en ben er nog steeds doorheen – plus ik heb een hoopje in de vriezer liggen voor de lunchpakketten van volgende week. Ze zijn hartig, eiwitrijk en dankzij knoflook, peterselie en koriander smaakvol. Dit is het recept!

CBD Olie

Porties: 4 porties

ingrediënten

 • 1 kopje ongekookte rode linzen, een nacht geweekt, uitgelekt en gespoeld
 • 1 middelgrote sjalot, gehakt (ongeveer 1/3 kop)
 • 1/4 kop geschilde hennepzaden
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 theelepel gemalen komijn
 • 1 theelepel koriander op de grond
 • 1/4 theelepel cayennepeper
 • 1 theelepel citroenschil
 • 1 theelepel zeezout
 • 1/4 theelepel bakpoeder
 • 1 kop gehakte verse cilantro bladeren en stelen
 • 1 kopje gehakte verse peterselie bladeren en stengels
 • 1 eetlepel extra vierge olijfolie, plus meer voor motregen
 • 1/4 kopje pankobroodkruimels

Lemon Tahini Sauce

 • 1/4 kopje tahini
 • 2 eetlepels vers citroensap
 • 3 eetlepels water, plus meer als dat nodig is
 • 1/4 theelepel zeezout

Instructions

 • Verwarm de oven voor op 425F en lijn een grote bakplaat af met bakpapier.

 • Leg de geweekte linzen in een grote keukenmachine (ze zijn op dit moment mollig maar nog steeds rauw), sjalot, hennepzaden, knoflook, komijn, koriander, cayenne, citroenschil, zout, bakpoeder, koriander, peterselie en olijfolie. Pulsen tot goed gecombineerd, maar niet gepureerd. Gebruik een spatel om de zijkanten van de kom naar behoefte af te schrapen. Breng over naar een middelgrote kom en roer de panko erdoor.

 • Gebruik een lepel van 2 eetlepel om het falafelmengsel in 18 ballen te vormen (zorg ervoor dat de ballen niet te strak worden verpakt of dat je falafel dicht is). Plaats de ballen op de bakplaat en druk zachtjes om dikke pasteitjes te vormen. Besprenkel de pasteitjes met olijfolie en bak ze 10 minuten. Spiegelen en bakken voor 7 minuten meer of tot ze goudbruin en knapperig aan de buitenkant.

 • Maak ondertussen de citroen-tahinisaus: Klop in een kleine kom de Tahin, citroensap, water en zout samen. Verdun met meer water als dat nodig is voor een miezerige consistentie.

 • Serveer de falafel in pita, over een salade, of hoe je het ook wilt, samen met een grote motregen van de saus!

CBD Olie

In het boek raadt Jeanine aan om de falafel in pitas te serveren met gehakte Romaine, uien in de schil, in blokjes gesneden komkommer, radijs en kruiden. Ik hou van dit idee en kan niet wachten om het te proberen: ik had geen pitabroodje bij de hand toen ik de falafel maakte, dus ik legde ze op een quinoasalade met komkommer, bieten en ingelegde rode ui – samen met veel Jeanine’s tahinabeslag – in plaats daarvan. Het was geweldig en het getuigt van de veelzijdigheid van het recept van Jeanine dat dit zo goed werkte.

Als je nieuwsgierig bent naar deze kleurrijke, seizoensgebonden collectie, kun je hieronder de weggeefactie invoeren om zelf een exemplaar te winnen! Alleen voor Amerikaanse inzendingen. Ik heb het gevoel dat veel van mijn lezers net zoveel van het boek zullen houden I

een Rafflecopter weggever

Ik zal hier in een week een winnaar aankondigen. Succes, vrienden en gelukkige dinsdag. Later deze week verspreidde zich een eiwitrijke, eenvoudig nieuwe veganistische lunch.

xo


Koop nu CBD Olie van de beste kwaliteit bij MHBioShop.com


Achetez maintenant de l’huile de CBD de la meilleure qualité chez HuileCBD.be


 

Lees meer