CBD Olie Legendary Layer Bean Dip – Vegan, graanvrij

CBD Olie Legendary Layer Bean Dip – Vegan, graanvrij

mei 9, 2019 0 Door admin

CBD Olie

  • CBD Olie

Dips zijn mijn favoriete voedselgroep. Ja, voedselgroep . Als ik ooit een tatoeage zou krijgen, zou dat waarschijnlijk iets zeggen als: “geef de hummus door”.

Ik was onlangs gastheer voor een party-voor-geen-reden, en zoals de meeste van mijn borrels waar ze veel eten bij betrekken. Maar ik had geen zin om een ​​fallback dip te maken, zoals tzatziki of baba ganoush. Nee. Ik had zin om te egaliseren en iets te maken waar ik nog niet eerder aan had gewerkt. Iets met GROTE DIP-ENERGIE – een stevige, pittige, romige en vooral indrukwekkende laagdip. Ik had de avond tevoren pintobonen gekookt, een klein bakje chipotle pepers door de voorraadkast gegooid en ik wist dat als ik een paar hoeken sneed, dit ding bij elkaar zou komen, zodat ik nog tijd zou hebben om mezelf te bruisen de gasten kwamen aan.

Mijn jeugdherinneringen aan laagdip houden in dat veel blikjes en potten met bewerkt voedsel in een grote kom worden gedumpt, maar de huidige-realiteit-holistisch-voedingskundige versie omvat absoluut het maken van elk van die dingen vanaf nul. Mama heeft daar geen tijd voor! Dus ik vereenvoudigde dingen door de guacamole uit te snijden (schreeuw me niet zo – voeg het toe als je dat wilt!) En gebruik jarred salsa. Al het andere was huisgemaakt, maar kwam snel en gemakkelijk samen.

CBD Olie

Eerst bakte ik de voorgekookte pinto bonen met uien, knoflook, kruiden en de chipotle pepers. Terwijl dat op het fornuis stond, klopte ik de hennepzaad “queso” op (geen weken nodig!). En de salsa kreeg een upgrade met een aantal verse, gesneden cherrytomaatjes. Dit is zo’n gemakkelijke hack trouwens, want het maakt de salsasmaak levendiger en sappiger, terwijl het veel meer textuur geeft, die ik persoonlijk graaf. Het enige wat daarna nodig is, is de bonen een beetje in de pan opdringen, wat je kunt doen met een bonenstamper of een staafmixer, als je niet nog een ander groot stuk gereedschap wilt meenemen. Dan laag weg! Al met al kostte dit me ongeveer 20 minuten, begin ik te eindigen en de feestmensen hingen rond deze kom alsof het de laatste duik op aarde was.

De heerlijke, romige “kaas” saus is een riff van mijn cashew queso, maar in het belang van het vrijhouden van deze allergeenvrij, gebruikte ik in plaats daarvan hennepzaden. Ik ben dol op deze verandering, omdat het goedkoper is en veel meer omega-3 vetten en eiwitten bevat. Je kunt de hitte hier opbellen als je wilt, maar omdat zowel de salsa als de bonenlaag een behoorlijke kick voor ze hebben, heb ik de queso behoorlijk mild gehouden. Had ik al gezegd dat dit heerlijk is op zichzelf naast een schaal met veggie sticks ?! Of chips. Laten we eerlijk zijn.

CBD Olie

CBD Olie Pinto Bean Dreams

Kijk maar naar die mooie bonen! Zien ze er niet schitterend uit in al hun ton-sur-tonige gevlektheid? “Pinto” betekent eigenlijk “geverfd” in het Spaans, en als je pinto bonen goed bekijkt, kun je duidelijk zien hoe ze hun naam hebben verdiend. Hun spikkels vervagen tijdens het koken en veranderen een mooie lichtroze kleur. Ze krijgen ook een super romige interieur dat perfect is in soepen en stoofschotels, maar ook dips.

Pinto’s zijn, net als alle bonen, een mengsel van eiwitten en complexe koolhydraten, waardoor ze ongelooflijk vullend zijn, maar de bloedsuikerspiegel niet zullen pieken. Pinto bonen bevatten weinig calorieën en vet, maar bevatten de meeste vezels van alle peulvruchten (wauw!). De belangrijkste voedingsstoffen in pinto bonen zijn kalium om de normale bloeddruk te handhaven, calcium voor de ondersteuning van spier- en zenuwfunctie, ijzer om het zuurstoftransport te verbeteren en zink voor de gezondheid van de huid.

Zoals alle bonen, kunnen pintos een toename van het darmgas veroorzaken (boert! Scheten! Buikongemak!), Vanwege de oligosacchariden in de bonen die fermenteren in de lagere darm. Omdat deze zetmeelrijke moleculen in de schil van de bonen leven, heeft een eenvoudige nachtelijke onderdompeling in water meestal zin. Het inweekproces helpt veel van deze fermenterende eigenschappen uitlokken, daarom is het zo belangrijk om het weekwater te verwijderen en ze vervolgens in zoet water te koken. Het toevoegen van een strook kombu zeewier aan de pot zal verder bijdragen tot het verminderen van het gas-producerende potentieel van pinto bonen (en alle peulvruchten), die zich als een spons gedragen om die raffinose suiker-to-tovenaars te absorberen. Probeer deze twee trucjes om je toiletmelodieën te verminderen en blijf sociaal!

CBD Olie

Ik heb een glazen schaal gebruikt om de dip in te serveren zodat ze lagen zichtbaar zijn, en het was pas nadat ik in twee lagen had gegooid, had ik het idee om korianderstelen op de zijkanten te zetten. Doh! Maar wetende dat het #worthit zou zijn, schoof ik nauwgezet de bonen en salsa op een afstand proberen alles gescheiden te houden, maakte ik de kom schoon en begon ik opnieuw. Ik poetste de kleinste hoeveelheid olijfolie op de bladeren om op te werken als lijm en drukte ze vervolgens tegen de wanden van de schaal. Dit is volkomen overbodig, maar het maakt de dip er naar mijn mening minder monotoon en aantrekkelijker uitzien – groen doet het altijd! Deze stap duurt twee minuten langer en voegt een decoratief tintje toe, maar het is uw telefoontje. Misschien heb je die twee minuten nodig om jezelf te tikken?

Als je het recept wilt veranderen, probeer dan zwarte bonen of bruine bonen te gebruiken in plaats van de pintos. Als je nog een laag wilt toevoegen aan deze al bestaande boss-situatie, ga dan door en voeg de Guac toe! Ik probeerde alleen maar om het een beetje makkelijker te houden voor jou. En als u graag uw eigen salsa te maken, heb ik een stellaire recept ruw recht hier .

Tot slot wil ik nog toevoegen dat mijn kom hiervoor ongeveer 1,5 liter / liter inhoud had en alles perfect paste. Ik zou alleen een maatverdeling voorstellen als u niet over deze exacte containergrootte beschikt.

CBD Olie

Legendary Layer Bean Dip
Dient 8-10

ingrediënten:
1 eetl. kokosolie (of ghee)
1 middelgrote gele ui, in blokjes gesneden
½ theelepel. fijn zeezout
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 tl. gemalen komijn
1 theelepel. gedroogde Mexicaanse oregano (vervang door gewone oregano)
½ theelepel. gemalen zoete paprika
3 kopjes / 500 g gekookte pinto bonen (ongeveer 2 blikjes)
½ kan pepers in adobo-saus chipotteren (gebruik meer of minder naar uw smaak)
water als dat nodig is

1 kleine bos koriander, gewassen en gedroogd

1 pint / 280 g kerstomaatjes, verdeeld
1 groene ui, in plakjes gesneden (wit en groen gedeelte)
1 kleine pot (15,5 oz. / 415 ml) winkel gekocht salsa, mild medium of warm, afhankelijk van wat u zou willen

1 kop / 145 g gepelde hennepzaden
1 middelgrote rode paprika, zaden verwijderd en grof gehakt
½ theelepel. fijn zeezout
3 eetlepels. voedingsgist
2-3 theel. vers geperst citroensap, naar smaak
½ teentje knoflook
1 klein stukje verse kurkuma, fijngehakt (substituut met ½ theel. Gedroogd)
gemalen cayenne, naar smaak
3 eetlepels. water, indien nodig

Routebeschrijving:
1. Smelt olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg uien, zout en roer toe om te combineren. Kook tot licht gekarameliseerd (ongeveer 10 minuten), voeg dan de knoflook toe en laat het een paar minuten staan ​​tot het geurig is. Roer de komijn, oregano en paprika erdoor, kook 2 minuten en voeg de bonen en chipotles toe aan adobo (gebruik zoveel of zo weinig als je wilt). Dek af en kook op laag vuur terwijl je de queso maakt. Als de pot droog wordt, voeg een beetje water toe en roer.

2. Om de queso te maken, plaatst u alle ingrediënten, behalve water, in een hoge snelheidsmenger of keukenmachine en mengt u tot ze glad en romig zijn. Voeg, indien nodig, één eetlepel per keer water toe tot de gewenste consistentie is bereikt. Als je een dikke crème wilt, minder water gebruikt, voor een dunnere saus, gebruik dan meer. (Je zult een perfect gladde saus niet bereiken met een keukenmachine, maar het is nog steeds heerlijk!).

3. Snij de cherrytomaatjes in vieren. Voeg de helft ervan toe aan de salsa en roer om te combineren. Bewaar de andere helft voor later.

4. Smash de bonen met een bonenstamper, aardappelstamper, staafmixer, of stop ze in je hoge snelheidsmenger (verwijder eerst de queso, maar maak je geen zorgen over het schoonmaken ervan). Het doel is om de bonen romig te krijgen, maar niet perfect glad. Voeg zo nodig water toe en breng op smaak.

5. Kies een paar stelen van de meest aantrekkelijke koriander, borstel ze met een beetje olijfolie en plak ze aan de binnenkant van de kom (deze stap is optioneel). Hak de resterende koriander fijn en zet opzij.

6. Combineer de overgebleven cherrytomaatjes en combineer deze met de gesneden lente-ui. Bestrooi met een beetje zout en vouw om te combineren.

7. Om de dip te monteren, spreid eerst de boonlaag in de bodem, gevolgd door de salsa en als laatste de hennepqueso. Top met de fijngehakte koriander en tenslotte de verse tomatenmix. Serveer met wat je maar wilt dopen! Feest!

Ik hoop dat het je goed gaat doen. Als je last hebt van lenteachtig weer waar je bent, stuur me alsjeblieft wat op. Bedankt. Happy dompelen!

xo, Sarah B


Koop nu CBD Olie van de beste kwaliteit bij MHBioShop.com


Achetez maintenant de l’huile de CBD de la meilleure qualité chez HuileCBD.be


 

Lees meer